Skip to content

mxm, IT's mad science

Sections
Personal tools
You are here: Home » Employes » maxm's Home » 1988 - 1993
Downloads
You can download mxm products here.

Due to it's technical and international nature, this section is in english.

Max M Has a blog too.

og er glad for mad

 

1988 - 1993

Kunstner ... musiker, debatør, forfatter, instruktør mm.
Jeg spillede elektronisk musik, skrev artikler, noveller, udgav plader, holdt foredrag, spillede koncerter og producerede musik for andre. Deltog i medierne i debatten om fremtiden. Specielt om begrebet Cyberpunk som jeg introducerede herhjemme i bladet Techno Target for første gang.

Det jeg lavede i den periode var meget projekt orienteret, og projekterne overlappede meget hinanden. Derfor står det lidt hulter til bulter herunder.

Der er også en diskografi, og en række mediecitater fra den gang.

Typiske Værktøjer

  • Cubase
  • Wordperfect :-)
  • Diverse kameraer, synthesizere, samplere, røgmaskiner fyrværkeri og blinkende lamper.
Max M Corporation

Det største kunstneriske projekt jeg lavede i den periode, var en trilogi bestående af tre elementer der alle delte titlen " Max M Corporation" . Idéen var at vise, at teknologien gjorde det muligt for én person at lave et så stort projekt selv. Alle tre elementer var inden for den science fiction genre der hedder " Cyberpunk" . De tre elementer var:

  • Musik CD

  • CD-Rom, som en del af musik CD'en, med en grafisk novelle lavet som en kombination af 3D grafik og behandlede fotografier.

  • En Science fiction roman, der udkom på forlaget Borgen.

Den grafiske novelle var en forhistorie til romanen. Musikken foregik i det samme univers. Det var lydsporet til bogen og novellen

Billedfabrikken

Billedfabrikken var et mediehus I Odense, som jeg var tilknyttet. Vi byggede en lokal-tv station op fra bunden. Lige fra lokaler til teknik over indhold og programmer.

Her var jeg studievært på en del programmer, og producerede mange.

Tekniker på Radio 49 i Odense

Jeg var tekniker/DJ på en lokalradio station

Live lydtekniker

I weekenderne arbejdede jeg som lydtekniker på Rytmeposten i Odense. Jeg lavede i den periode lyd for bands i alle genrer.

Medarbejder/tekniker på " Radio Volls Voice" .

Et socialt eksperiment, for unge fra Volls Mose med sociale problemer, der strakte sig over et års tid. Jeg stod for opbygngen af studiet. Lige fra de lyddæmpede lokaler, over installation og indkøb af elektronikken, og til afvikling af udsendelser.

Underviste i synthesizere og elektronisk musik

Musikbiblioteket i Odense havde et af landets mest avancerede elektroniske lydstudier, men få kunne bruge instrumenterne. Derfor underviste jeg i dem i aftenskole regi.

Underviste på ungdomsskoler

Jeg underviste rare unge mennesker i Odense, Middelfart og Fåborg, I så forskellige ting som: Splatter og special-effects til video, Hip Hop og elektronisk musik.

Skribent

Jeg skrev artikler, digte og noveller for så specialiserede og forskellige fagblade som, Technotarget (om teknologisk ungdomskultur), MidiMag (om musikteknologi), Press og Vinden (kulturmagasiner).

Videomusik

Underlægningsmusik til forskellige video projekter.

Musikvideoer

Bla. til egen musik, og til " Dr. Bakers" gennembrudsnumre " Kaos" og " Reality"

Fortæl med Billeder

En undervisningsvideo, om hvordan man kan fortælle historier med levende billeder. Til brug for folkeskoler og gymnasiet. Video'en blev solgt via postordre.

Dom eller Fordom?

Producent og instruktør af 30 minutters dokumentar om socialt belastede unge, financieret af socialministeriet. Videoen blev brugt til undervisning i folkeskolen.

Chilirom

Danmarks første CD-Rom magasin. For ungdoms bladet Chili. Det var en månedlig multimedieudgave af deres blad, som blev solgt i kiosker. Jeg stod for teknikken. Dvs. Implementeringen i Macromedia Director. Desuden lavede jeg enkelt journalistiske indslag.

Created by maxm
Contributors :
Last modified 2004-06-21 10:44 PM
Undermenu
2002 - ??

Selvstændig - mxm IT's Mad Science

1997 - 2002

New Media Director, Nørgård Mikkelsen Reklamebureau A/S

1995 - 1997

New Media Director, Novavision A/S

1993 - 1995

Underviser, Odense Tekniske Skole

1988 - 1993

Kunstner ... musiker, debatør, forfatter, instruktør mm.

Diskografi

Mine pladeudgivelser.

Diverse Mediecitater

Kunstnere bliver ofte citeret, jeg var ingen undtagelse.

Fritids Interesser

Hvad interesserer mig så, ud over arbejdet?